Máte chuť na zdravou a chutnou snídani, která se Vám nepřejí ani po několika týdnech? Banánové lívance jsou skvělou alternativou těch klasických, nebudeme ale potřebovat mouku a díky tomu máme bezlepkový pokrm.
Co budeme potřebovat?
Opravdu je to jednoduché. Základem je lívanečník ale pokud jste šikovní, zvládnete to i na klasické pánvi.
Ingredience na jednu porci:
- banán
- 2 vejce
- tuk (sádlo nebo kokosový olej) na vymazání
Jak na to?
Základem a častou chybou těch co tento recept již zkoušeli je rozmixování banánu. Tímto postupem se pak lívanec velmi složitě otáčí a často se trhá. Vhodnější je rozmačkání banánu vidličkou. Rozmačkaný banán pak smícháme s vejci. Tato směs ze dvou ingrediencí je kompletní – žádná mouka, žádné vločky atd. Ideální poměr směsi je 1 banán a 2 vejce – velikost porce si tedy snadno můžete upravit.
Lívance smažíme přibližně 2 minuty z jedné strany a 1 minutu z druhé strany, opět záleží na tom jaký tvar lívanečníku máte a jak tlustou vrstvu těsta nalijete na pánev.
Co na to?
Banánové lívance mají lehce nasládlou chuť – záleží jak moc zralý banán použijete.
Osobně doporučuji na banán namazat oříškové máslo (mandlové nebo lískooříškové). Pokud nejste vyznavači oříškových másel, vystačíte si se skyrem a kakaem nebo jogurtem a ovocem.
Dobrou chuť!